Rabobank Clubkas Campagne

Maandag 2 juli, werden wij voor de 2e keer, door de Rabobank uitgenodigd voor de finale-avond van de Rabo Clubkas Campagne. Vorig jaar zaten we nog in de kleine zaal, maar doordat er dit jaar 200 verenigingen waren aangemeld, ging dat niet meer passen. Het was een volle bak in de grote zaal. Na een kort openingswoord van directievoorzitter Wortelboer nam cabaretier/zanger Arno van der Heyden wederom de presentatie van de avond over. Op fantastische wijze werden de cheque's per categorie geopend.

Dankzij 89 stemmen gingen wij tevreden naar huis met een cheque ter waarde van € 765,40. Namens het jeugdbestuur willen wij alle stemmers bedanken voor hun steun.

Wat is de Rabobank Clubkas Campagne?

Jaarlijks stelt onze bank een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. De voorwaarde is wel dat de vereniging of stichting bij onze bank bankiert. Onze leden beslissen hoe de totale bijdrage wordt verdeeld. Juist in deze tijd, waarin het binnenhalen van financiële middelen steeds moeilijker wordt, is deze bijdrage een extra stimulans om dromen te laten uitkomen. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank Emmen-Coevorden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Hoe werkt de Clubkas Campagne?

Rabobank Emmen-Coevorden had voor 2018 € 100.000,- (incl. BTW en schenkingsrecht) beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Dit bedrag mochten de leden van de bank verdelen over de verenigingen en stichtingen die deelnemen. De leden die vóór 1 mei 2018 lid waren kregen drie stemmen. Op die manier mochten de leden van onze bank beslissen in de verdeling van het beschikbaar gestelde budget. De stemkaart met de unieke stemcode werd met de post bezorgd.