Jo-13 begint goed aan de competitie

In Exloo werd er een 1-6 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van HOC. Nwvv/Titan liet vanaf het beginsignaal zien dat het met drie punten wilde vertrekken, al bleef een monsterscore uit.

Zoals gezegd ging het team van trainers Rick Hendriks en Kevin Faber goed van start en binnen enkele minuten wist Sven Huizing ruimte te vinden in de verdediging van HOC door Niek Setz te lanceren. Laatstgenoemde ronde koelbloedig af. Goede aanvallen en rommelige situaties wisselden elkaar af en via een ingooi aan eigen kant en een daaropvolgende breedtepass achterin kon HOC op gelijke hoogte komen. Doelman Tyson Malone kon de bal niet uit de bovenhoek houden na een verder foutloze wedstrijd.

Bij een vrije trap op eigen helft wist Sven de diepgaande Niek van Klinken vinden die op zijn beurt Niek Setz centraal vrij zag lopen en de spits wist wel raad met deze mogelijkheid. Even later was hij zelf aangever op een worderschone stift van Julian Luiten. Er werd slordig omgegaan met de mogelijkheden want er had definitief afstand genomen kunnen worden van de tegenstander door een hogere tussenstand neer te zetten.

In de tweede helft werd er dankzij een tactische omzetting het gevaar van een counter in de kiem gesmoord en kon Nwvv/Titan de wedstrijd op een goede manier uitspelen. Rechtsbuiten Sem van Oosten zette met een mooie voorzet Teun Koerts vrij voor het doel en tijdens zijn debuut zorgde hij met een bekeken schot voor de verlossende 1-4.

Tien minuten in de tweede helft kreeg Sem van Oosten de bal in het centrum en via een een-twee met Niek van Klinken kon Niek Setz een goede wedstrijd belonen met een hattrick. Het slotakkoord was voor linksback Niels Rengers die via een lange rush en een goede voorzet Teun Koerts bereikte die niet zelfzuchtig Niek Setz zijn vierde van de middag liet aantekenen.

Volgende week zaterdag wordt er thuis tegen SVBO gespeeld om 10:30 uur. Het is dan zaak voor de JO-13 om zorgvuldiger met de kansen om te springen en dezelfde strijd te leveren als vandaag.