Jo13 wint ook van SVBO

Nwvv/Titan blijft foutloos in de competitie nadat het tegen de leeftijdsgenoten uit Barger-Oosterveld een zwaarbevochten 4-1 overwinning behaalde.

Het had deze ochtend echter een stuk makkelijker kunnen verlopen voor de ploeg van trainers Rick Hendriks en Kevin Faber. Het veldspel was namelijk goed verzorgd vanuit de sterk spelende middenvelders Twan Otten en Wilco van der Heuvel. Ook de verdediging was in balbezit geconcentreerd en vele aanvallen vonden hun oorsprong bij de in vorm verkerende backs Mark Timmermans en Niels Rengers.

Tot tevredenheid van een ieder werd de tegenstander tot ver op hun eigen helft teruggedrongen en met veel spelverplaatsingen kwam de Jo13 tot goede kansen. Helaas werd het net, zoals vorige week ook al het geval was, niet makkelijk gevonden. Pas na een kwartier spelen wist Julian Luiten de bal beheerst in de verre onderhoek te leggen. Lang kon Nwvv/Titan niet genieten van de voorsprong want via een counter kwam de tegenstander terug op gelijke hoogte.

De dreigende situaties bleven aanwezig voor het doel van de sterk spelende doelman van SVBO en het was wachten op de hernieuwde voorsprong van de thuisclub. Deze kwam via de voet van Niels Rengers die werkelijk schitterend de bal in de verre kruising wist te werken. Vlak voor rust zette Niek Setz op aangeven van Sem van Oosten het verschil op twee doelpunten.

In de tweede helft was het verschil in kwaliteit tussen de twee ploegen verdwenen en kon SVBO meer een vuist maken tegen Nwvv/Titan. De ruimte achter de laatste linie werd niet goed verdedigd en dankzij een goede Rick Dol als doelman en een flink portie geluk aan de zijde van de thuisclub bleef een aansluitingstreffer uit. Het slotstuk van de wedstrijd kwam op naam van Wilco van der Heuvel die een strafschop feilloos in het zijnet werkte. Laat dit als een waarschuwing voor de Jo13 gelden dat het als team beter moet verdedigen wanneer concurrent WKE volgende week op bezoek komt; aanvang 10:30 uur.