Titan knap 3e tijdens PWZ ‘08/’09

In een bomvolle sporthal te Angelslo moest Titan gister genoegen nemen met een bronzen plak. Waar iedereen met een roodwit geblokt hart vooraf stiekem toch wel een beetje had gehoopt op de derde toernooizege van Titan in de historie van het PWZ, moest achteraf geconcludeerd worden dat het er dit jaar niet in zat. De loting had bepaald dat Titan in de poulefase moest aantreden tegen HODO en sc. Erica. De andere poule bestond derhalve uit HZVV, Hoogeveen en Noordseschut. Titan eindigde als eerste in de poule. Waar dit de voorgaande jaren nog voldoende was geweest voor een finaleplek, moest deze jaargang een kruisfinale bepalen wie de eindstrijd mocht gaan spelen.

De kruisfinale werd kansloos verloren van HZVV, de uiteindelijke winnaar van het toernooi. De troostfinale werd wel gewonnen van Hoogeveen waarmee de zeer verdienstelijke derde plaats in de eindrangschikking een feit was.

Titan �" HODO
Titan mocht de eerste wedstrijd meteen vol aan de bak tegen veelvuldig toernooiwinnaar HODO, een zeer geslepen en ervaren ploeg. In de 2e minuut waren er meteen dotten van kansen aan beide kanten. Deze waren echter aan zowel Luiten van Titan, als Pol van HODO niet besteed. Hierna viel de wedstrijd een beetje stil. Beide ploegen hadden moeite om het spel te maken. Een grote kans kwam was er pas weer na zo’n 10 minuten spelen. Het was wederom Pol die na een snelle corner van Hoogeveen de bal kon intikken, maar Bakker stond op de juiste plaats. Titan speelde onzorgvuldig en leed veel onnodig balverlies. Toch was het Titan dat op voorsprong kwam. Een goede aanval via Luiten en Duitscher werd beheerst afgerond door Kiewiet. HODO had hier echter nog geen minuut later een passend antwoord op. Een fraaie combinatie tussen Pol en Hoogeveen, betekende de gelijkmaker door laatstgenoemde (1-1). In de 22e minuut kreeg Luiten de gele kaart voorgeschoteld, waardoor HODO de ideale gelegenheid in de schoot kreeg geworpen om de winst naar zich toe te trekken. Titan werd met een man minder flink onder druk gezet, maar verder dan een bal op de paal van Pol kwam HODO niet. Vier seconden voor tijd kon Kiewiet Titan zelfs nog de volle winst bezorgen, maar ook hij trof het aluminium. Titan was de finale slecht begonnen, maar hield hier toch nog een punt aan over.

Titan �" sc. Erica
De tweede wedstrijd van Titan was meteen de laatste in deze poule. Erica had al gewonnen van HODO en was dus zeker van de kruisfinales. Titan nog niet en om dit doel ook te bereiken, moest Titan uit een ander vaatje tappen dan tegen HODO. Titan begon met een vliegende start en het was Luiten die al in de 1e minuut een vrije bal tegen de touwen schoot (1-0). In de 7e minuut was het Torenbos van Erica die iets te veel ruimte kreeg van de Titan defensie en de gelijkmaker op het scorebord zette. Titan liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef scherp spelen. In de 12e minuut zorgde Broekema met een venijnig afstandsschot voor de verdiende voorsprong. Even later maakte Kiewiet de 3-1, na een slim genomen vrije bal langs de muur van Luiten. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, ook gezien de minimale inspanningen van de Ericanen om deze nog te doen kantelen. Waar Kiewiet, op aangeven van Jelmer Preenen (die speelde in plaats van Ron Kuper en dit zeker niet onverdienstelijk deed), een minuut voor tijd nog een grote kans miste, wist hij met nog een paar seconden te spelen het net wel weer te vinden. Een weergaloze actie van Luiten op de achterlijn lag ten grondslag aan dit laatste doelpunt van de wedstrijd, waarmee de eindstand van 4-1 werd bereikt. Titan was hiermee als eerste in de poule geplaatst voor de kruisfinales, Erica als tweede. De twee kruisfinales waren: Titan �" HZVV en Hoogeveen �" Erica.

Titan �" HZVV
De ploeg van trainer Geert Aalderink begon voortvarend aan deze cruciale wedstrijd. De eerste paar minuten waren voor Titan, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Na vijf minuten spelen was het even slikken voor de Titanen. Eshuis van HZVV joeg genadeloos hard een vrije bal achter doelman Bakker. Nog geen minuut later maakte Thalen, na een snelle counter, ook meteen de 0-2. Titan moest alle zeilen bij zetten om zich terug in de wedstrijd te knokken. Een echte vuist kon de ploeg echter niet maken. Luiten was nog het dichtste bij de aansluitingstreffer met een schot op de paal. In de 12e minuut gooide HZVV de wedstrijd in het welbekende slot (0-3). Titan probeerde nog wel een ommekeer in gang te zetten, maar bleek hier niet toe in staat. Het was louter HZVV wat de klok sloeg. Titan werd bij vlagen te kijk gezet door de ‘cockse’ zaalvoetbalmachine uit Hoogeveen. In de 19e minuut werd na een vlotte aanval de score verder uitgebouwd naar 0-4. Hierna nam HZVV wat gas terug, aangezien de buit inmiddels al binnen was. De laatste vijf minuten was het duidelijk zichtbaar dat beide ploegen zich neer hadden gelegd bij de bereikte score. Titan kon niet meer en HZVV hoefde niet meer. Titan was geen moment bij machte geweest om het HZVV moeilijk te maken en kon zich gaan opmaken voor de strijd om het brons. HZVV mocht zich gaan prepareren voor de ‘echte’ finale.

Titan �" Hoogeveen
De finale op een haartje na niet gehaald en dan teleurgesteld en vermoeid toch nog moeten spelen om die nietszeggende 3e plaats. Met dit gevoel begonnen beide ploegen aan het duel. Titan opende meteen in de 1e minuut de score door Broekema, goed vrijgespeeld door Aalderink.
Beide ploegen trachtten hun meegereisde supporters toch nog enigszins te vermaken door aanvallend voetbal te spelen. In de 9e minuut maakte de nr. 7 van Hoogeveen met een ouderwetse punter gelijk. Een paar minuten later was er de voorsprong voor Hoogeveen na een fout van Bakker, die daarvoor nog een aantal keren knap had gered en net als vorig jaar ook een goed toernooi speelde. In de 15e minuut was het Kiewiet die Titan weer op gelijke hoogte bracht. De aanval erop tekende hij ook voor de 3-2, na goed voorbereidend werk van Preenen. Maar Hoogeveen trok de stand meteen weer gelijk door een goal van de Lange (3-3).
In de laatste tien minuten was er één man die hoogstpersoonlijk de wedstrijd naar zijn hand zette: Ronnie Luiten. Zijn oogstrelende techniek, spelinzicht en routine beslisten het duel in het voordeel van Titan. In de 19e minuut draaide hij meerdere spelers van Hoogeveen helemaal dol en liet hij Kiewiet scoren. Twee minuten later besloot hij dat het tijd was voor een doelpunt van hemzelf en poeierde hij een bal via lat binnen (5-3). Meteen vanaf de aftrap probeerde Hoogeveen het nog een keer spannend te maken door de 4-5 aan te tekenen.
Maar een 1-2 tussen Luiten en Kuper, waarbij wederom Luiten de afmaker was, zette de 6-4 eindstand op het scorebord. Titan groeide dit jaar in het toernooi en plaatste zich tegen alle verwachtingen in voor de ‘grote’ finale, wat al een prestatie op zich genoemd mag worden. De derde plaats tijdens een grandioos voetbalfeest, was een prestatie waar iedere rechtgeaarde Titaan trots op mocht zijn. Dit werd dan ook uitbundig gevierd door vele supporters en spelers (zelfs van andere clubs uit de regio) tot in de kleine uurtjes in de kantine te Nieuw-Weerdinge. Vorig jaar 4e, dit jaar 3e.

Wanneer Titan deze lijn doortrekt, mag de club over twee jaar weer de grote beker in ontvangst nemen. Een mooi vooruitzicht…

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.