Protos Weering

Als het december is geworden begint het bij de meeste voetballers en supporters weer te kriebelen, want het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi komt er dan weer aan.
Elk jaar in december en januari wordt het populaire zaalvoetbaltoernooi van voetbalvereniging Protos uit Steenwijksmoer weer gehouden. Hieraan nemen zo'n honderd clubs uit Drenthe, Overijssel en Groningen deel.

Geschiedenis Protos Weering
In 1977 werd Protos uit Steenwijksmoer verrassend gekozen tot sportploeg van het jaar in de gemeente Coevorden. De club vierde dat jaar het 25-jarig bestaan. De voetbalvereniging Germanicus veronderstelde dat het behaalde kampioenschap recht gaf op deze onderscheiding. De gebroeders Weerink uit Steenwijksmoer namen het initiatief tot een verbroederingstoernooi met de beide andere voetbalclubs in de gemeente, CVSV en Raptim. Nu doen meer dan honderd teams aan het toernooi mee. De finale van dit zaalsportspektakel in het begin van het jaar wordt door duizenden bezocht.

Het heden van Protos Weering
Om een kaartje bij een van al die 20 sporthallen te bemachtigen moet men er wel wat voor over hebben, meer dan een uur voor aanvang van de 1e wedstrijd begint de zaal namelijk al langzaam vol te stromen. Degene die de finalewedstrijden in Emmen van dichtbij willen volgen, moeten er nog vroeger bij zijn ..de doorgewinterde supporters hebben het er voor over om uren in de lange rijen bij de kassa's te staan wachten.

Protos Weering en de Media
De media besteedt aan dit mega festijn uitgebreid aandacht. Zowel tv alsmede radio, en de plaatselijke omroepstations schakelen live over -van zaal naar zaal om de thuisblijver van de actuele zaken op de hoogte te houden. Ook verschijnen er bij de grote couranten speciale oplages -zoals het Dagblad van het Noorden om iedereen van informatie te voorzien. Via de Protos Website is er zelfs de mogelijkheid om tijdens een wedstrijd live met elkaar te chatten met supporters van andere verenigingen.

Zie ook: protosweering.nl

Voor filmpjes zie: YouTube