Titan 3

Titan 3 kampioen

NIEUW WEERDINGE �" Na 10 jaar is er eindelijk weer wat te vieren voor Titan 3. Zondag pakte de Nieuw-Weerdingers de titel in de zesde reserve klasse na een moeizame zege op buurman Weerdinge.

Titan 3, gesteund door ongeveer 100 supporters, kwam langzaam op gang. Na zeven minuten was daar dan ook de eerste kans voor Weerdinge, die gepakt werd door de scherpe keeper Daniel Goeree. Drie minuten later leek Weerdinge wel op voorsprong te komen, maar ook deze bal was een prooi voor de keeper. In de 14e minuut was daar dan Martin Rengers. De spits van Titan kopte de bal in de verre hoek, waarna het gejuich losbarstte. Enkele seconden later werd het gejuich omgezet in gevloek toen het vlagsignaal van de grensrechter duidelijk werd; buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd. 15 minuten later was het wel raak.

Middenvelder Reinder Vegter schoot met zijn chocoladebeen de bal vanaf 20 meter in de hoek; 1-0. De zege was allesbehalve zeker, omdat duidelijk te zien was dat Weerdinge dit niet zomaar ging weggeven. In de 39e minuut werd een vrije trap gegeven aan Titan. Vanaf 20 meter deed Michel Barelds een poging. De bal werd getoucheerd door de muur, waarna de keeper kansloos was. De beide ploegen gingen dan ook aan de thee met een 0-2 ruststand. In de tweede helft leek Weerdinge zich gewonnen te geven. Het betere spel kwam van de Rood-Witten, zonder dat dit in doelpunten resulteerde. Na een tactische wissel van trainer Jakob Zwiers was daar in de 78e minuut wel Kevin Faber. Oog in oog met de keeper faalde hij niet door met een curve in de linkerhoek te schieten. Met dit doelpunt was het kampioenschap binnen, wat resulteerde in een groot feest. Het bleef in Nieuw-Weerdinge gezellig tot in de late uurtjes.