CEC - Titan

Als je het bedroevende en beschamende voetbal van het Nederlands elftal zaterdag gezien hebt kun je vanaf nu met een gerust hart naar elke amateurwedstrijd kijken van welk niveau dan ook zonder je af te vragen waar het in hemelsnaam over gaat. Dus ook de derby de volgende dag tussen CEC en Titan. Het viel qua voetbal dan niet altijd mee, maar het over en weer voetbal leverde tal van mogelijkheden en kansen op. De meesten waren voor CEC en die gingen dan ook met de overwinning aan de haal. Het chocoladebeen van Mark Timmer zorgde voor de 3-2 overwinning.

De wedstrijd wordt vooraf gegaan door een minuut stilte ter ere van de veel te vroeg overleden Paul Lammers. Beide ploegen willen direct de aanval zoeken op het nog steeds niet gerolde veld. Zoals ik al zei je hoeft niet specifiek meer ergens op te letten in het voetbal als zelfs de besten van Nederland er niks van bakken. Maar dat is mij de eer te na, want er gaat natuurlijk altijd wel wat mis. Neem CEC bijvoorbeeld. Al vrij snel kreeg die ploeg een vrije trap ter hoogte van de middenlijn te nemen. Die werd kort genomen door Marc Timmer en Reinier Pruim. Allemaal leuk en wel, maar toen de bal genomen werd stonden de andere spelers van CEC met de rug naar de situatie oftewel letten niet op. De niet aflatende inzet bij velen van de spelers heeft hier niet onder te lijden zodat Matthijs Kok niet veel later uit een corner van Ruud de Groot de bal naast kopt bijna direct gevolgd door een schot van Ruud de Groot. Hoe het wel kan laat Titan in de 13e minuut zien. De jonge voorwaartsen Rick Hendriks en Jos Smidt zijn snel van stuk en uit een afgemeten pass van Hendriks schoot Smidt de bal knap binnen; 0-1. CEC is het even kwijt en gaat in de drang naar de gelijkmaker keer op keer de mist in door alsmaar door het centrum te willen. Het enige wat het oplevert is een rits aan vrije trappen rondom de 16. Alleen is het rendement daaruit 0. Heden ten dage is de pass verworden tot een ondoordacht schot naar voren.Maar met snelle jongens als Smidt en Hendriks voorin kan het dan zo maar zijn dat zo'n schot goed valt. Titan blijft dan ook dit middel hanteren. CEC is in de 29e minuut dichtbij de gelijkmaker. Fabian Scherpen neemt de bal fabuleus aan in de 16 en met een curve-bal zeilt de bal over keeper Tom Smidt heen. Gelukkig voor Smidt kan die de bal uit de draai toch weer pakken. Beide ploegen hebben een jonge keeper in de goal staan die allebeide het onderdeel coaching missen. Wellicht een schone taak voor de geschorste Gerben Springer( die zelfs een werkstraf(patat bakken) van CEC kreeg) en clubicoon Henk Grijsen om dit beide keepers bij te brengen. Een noodgedwongen wissel bij CEC na 34 minuten. Kok gaat en Sander de Groot komt. Bij een van zijn eerste balcontacten maakt de Groot de 1-1. Uit een goede aanval over de schijven Bergman-de Groot- Scherpen schiet hij bij de tweede paal de bal binnen. Zijn broer Ruud volgt even later zijn voorbeeld. Een mislukte verdedigingsactie van Nick Katoen zorgt ervoor dat Scherpen de bal op de Groot kan geven. Die faalt niet en zorgt voor 2-1. Titan schreeuwt direct daarna om een strafschop, maar het was toch echt een goeie tackle van Daniel Berens. Toch wordt het nog voor rust 2-2. Uit zo'n schot naar voren valt de bal achter de verdediging en Rick Hendriks weet daar wel raad mee. Zo wordt een enerverende eerste helft dus op 2-2 afgesloten, al heeft niet iedereen dit meegekregen.

De tweede helft begint direct met geel voor Raymond Duitscher gevolg door een look a like schot a la Podolski door Marc Timmer. Met links schiet hij de bal onderkant lat binnen; 3-2. CEC blijft de overhand houden zonder tot noemenswaardige gebeurtenissen te komen. Wel heeft CEC zijn wissels na 53 minuten al verbruikt. Jos Prummel was in de rust voor Tomas Been gekomen en vlak na rust gaat Reinier Pruim er geblesseerd af en komt Leon Harms in het veld. Positiewisselingen die gecoacht moeten worden en van waaruit men kan coachen. Maar als je dan zoals Ruben Bergman "daar staan er twee" roept in plaats van man en paard te benoemen maak je het jezelf niet makkelijker. Ook de schwalbe van Prummel werd weer eens van stal gehaald. Allemaal randzaken. Voetballend was er een kopbal van Tom Rengers uit een vrije trap van Timmer. Titan deed het laatste kwartier weer mee. Zou het gekomen zijn door dat good old Martin Idema (42) er in kwam bij de ploeg van Marcel Smelt? Of kwam het door de miscommunicatie tussen Stan Albert de Boer en Tom Rengers. Het laatste, want daardoor werd de bal op de lat gekopt en het schot uit de rebound ging er ook niet in. Als tegenprestatie schoot Timmer even later op de goal maar de reflex van Tom Smidt was prima. Ook een inzet van Harms pareert hij uitstekend. De laatste minuten beginnen met geel voor Harm-Jan Moesker. Hij laat Prummel even merken dat niet alles als schwalbe kan worden aangemerkt. Smelt wisselt nog een keer en brengt de gemiddelde leeftijd weer iets naar beneden. Scheidsrechter Eisinga geeft Scherpen geel voor een karate kid beweging op hoog niveau. De laatste minuten probeert Titan van alles om de gelijkmaker te forceren. Ze zijn er ook dichtbij. Keeper de Boer brengt eerst redding op een inzet van Jos Smidt en diezelfde Smidt ziet zijn kopbal in de allerlaatste minuut van de blessuretijd op de lat uiteen spatten. Zo blijft het bij 3-2.

Een stand die ervoor zorgt dat de ploeg uit Emmercompascuum de winnaar van het weekend was wat betreft de onderste 7 ploegen in 3C. Voor CEC staan er nog 8 en voor Titan nog 7 finales op het program. Finales die bepalen of trainer Geert Aalderink volgend seizoen op hetzelfde niveau training kan geven (Titan) en of hij zijn huidige ploeg behoeden kan voor degradatie. De komende weken zullen dat uitmaken te beginnen met volgende week. Maar daar ben ik volgende week niet bij. Volgende week is een van de mooiste sportmomenten die er is; Vlaanderens mooiste. Daar kan een amateurwedstrijd echt niet tegen op. Echt niet.

Bertjan Smit

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.