Positief Opgroeien in Drenthe NWVV – Titan

POD is en aanpak - een manier van doen. Als kinderen lid zijn van een sportvereniging in dit geval van NWVV - Titan brengt het kind hier veel tijd door. De POD-aanpak helpt om positief gedrag bij kinderen te stimuleren en een positief klimaat binnen de vereniging te realiseren. Het is een aanpak waarbij de kloof tussen sport en welzijn wordt verkleind. Samen met ouders zorgen we ervoor dat kinderen in een veilige, stimulerende omgeving kunnen opgroeien en hun talenten kunnen ontwikkelen.

In de afgelopen jaren is er binnen de club hard gewerkt om de POD-aanpak te realiseren. Zo zijn er meerdere bijeenkomsten geweest voor trainers en leiders en is er een bijeenkomst voor ouders geweest. Alle bijeenkomsten zijn goed bezocht. Op de laatste avond die georganiseerd is voor trainers en leiders, is er ook een deel geëvalueerd. Op deze bijeenkomst werd zichtbaar wat de effecten binnen de club zijn geweest die tevens aansluiten bij de effecten die POD-sport nastreeft namelijk; Meer plezier voor kinderen/ouders, gemotiveerdere kinderen/ouders, hulp voor kinderen en/of ouders bij eventuele problemen. De vereniging heeft een betere naam gekregen en de algehele sfeer binnen de vereniging is verbeterd.

Om de POD-aanpak tussentijds nog verder vorm te gaan geven, door te ontwikkelen en de kloof tussen sport en welzijn nog meer te verkleinen zullen er net als het afgelopen seizoen twee welzijnsmedewerkers regelmatig hun gezicht laten zien op trainingsavonden. Dit zijn Kim de Vries, Jongerenwerk Stichting Dorpenzorg en Erika Santinge, preventief jeugdwerker bij Welzijngroep Sedna. Kim en Erika zullen afwisselend één keer in de twee weken op een trainingsavond aanwezig zijn. Dit wordt gedaan zodat kinderen, jongeren, ouders, trainers, leiders of andere betrokkenen op een laagdrempelige manier ondersteuning vragen bij bijvoorbeeld; communicatie, financiën, groepsprocessen etc., maar ook voor het delen van zorgen of signalen.

Wie komt wanneer kijken bij de trainingsavonden?
Erika maandag 17 september
Kim dinsdag 2 oktober
Erika dinsdag 16 oktober
Kim maandag 29 oktober
Erika woensdag 14 november
Kim dinsdag 27 november
Erika maandag 10 december

Contactgegevens:
Kim de Vries, Jongerenwerk Stichting Dorpenzorg 06-30234011 jeugd op dorpenzorg punt nl
Erika Santinge, Preventief Jeugdwerker Welzijngroep Sedna 06-51324337 e.santinge op welzijngroepsedna punt nl

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.

  • Wanneer u wilt reageren op dit bericht en dit bij voorkeur niet publiekelijk wenst te doen, kunt u middels het contactformulier reageren op de berichtgeving;
  • Indien u er voor kiest uw emailadres weer te geven, zal deze versleuteld weergegeven worden om te verhinderen dat u het slachtoffer wordt van spam-bots.