POD evaluatie avond , 9 oktober 2019.

Op 9 oktober stond er een evaluatie-avond POD sport op het programma voor de leiders en trainers onder leiding van Anne Prins (sport Drenthe).
De insteek van deze avond was waar staan we en hoe gaan we als vereniging dit verder uitbouwen en borgen.

Voor de nieuwe trainers en leiders van dit seizoen was het tevens een informatieve avond. Wat is POD en vooral, hoe sta ik positief langs de kant? De pijlers van POD zijn plezier hebben en houden en zelfvertrouwen versterken. Anne heeft middels een presentatie en interactie iedereen even weer bewust gemaakt.

POD wordt vaak genoemd langs de lijn, trainers spreken ouders aan op negatieve geluiden, het jeugdbestuur spreekt trainers/leiders aan en we kregen terug dat veel trainers en leiders zich in het contact met jeugdspelers bewust zijn wat positiviteit doet. Ook de samenwerking met Sedna/Dorpenzorg krijgt steeds meer vorm en de lijnen zijn kort, mochten we ons als vereniging zorgen maken om een jeugdspeler.

Hoe gaan we verder? We willen POD sport het liefst ook integreren binnen het seniorenvoetbal.
We weten allemaal dat voetbal emotie is, maar als selectiespeler heb je ook een voorbeeldfunctie. Ook zijn er verschillende tools benoemd die kunnen zorgen voor ondersteuning zodat plezier en zelfvertrouwen voorop blijft staan. Hier kunnen we nog meer gebruik van maken.

Mooi om terug te horen is dat onze vereniging vaak positief genoemd wordt bij andere verenigingen waar POD geïmplementeerd wordt.

Al met al een bijeenkomst waar wij als jeugdbestuur met een positief gevoel op terugkijken.

Bedankt allen voor jullie aanwezigheid, inbreng en enthousiasme.