Titan door naar grote finale in Angelslo

Vriend en vijand werden gister verrast door een uitstekende teamprestatie van Titan. Drie van de vier wedstrijden werden gewonnen in een zeer zware poule in de kolkende Citadel in Dedemsvaart. Dit was voldoende voor de eerste plaats in de poule en dus directe plaatsing voor de finaleronde volgende week in Angelslo. De vele meegereisde supporters van Titan kregen waar voor hun geld en mogen dus nogmaals trachten ‘hun jongens’ naar winst in het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi te schreeuwen.

Titan �" Mariënberg

Titan nam van meet af aan het initiatief. Dit leidde al in de 3e minuut tot een ietwat gelukkige openingstreffer van Kiewiet (de keeper van Mariënberg ging niet vrijuit). Pas in de 7e minuut kwam Mariënberg voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Titan. Michel Bakker, die terug was van wintersport en meteen onder de lat mocht staan, redde in eerste instantie nog uitstekend. De direct hierop volgende vrije trap was hem te machtig: 1-1. Titan herstelde zich meteen en dit resulteerde twee minuten later in een nieuwe voorsprong. Luiten stond met een mooie dribbel aan de basis van dit doelpunt dat werd gemaakt door Broekema. Even later was het weer een goede combinatie tussen Luiten en Broekema, waar ditmaal Luiten de bal tegen de touwen schoot (3-1). Kort hierop maakte de nr. 9 van Mariënberg uit het niets met een verwoestend schot de aansluitingstreffer. Verder liet Titan het echter niet komen. Een benutte vrije bal van Kuper en een doelpunt van Kiewiet maakten dat er aan het eind een verdiende 5-2 overwinning op het scorebord stond.

Titan �" Dalen

De tweede wedstrijd van de avond was tegen het altijd lastige Dalen. Titan begon voortvarend en opende in de 2e minuut de score. Een goede inspeelpass van Duitscher werd sluw, achter het standbeen langs, afgerond door Aalderink. Dalen zorgde dat Titan hier niet lang van kon genieten en kwam langszij door een vrije bal van Scholten. Twee minuten later was het alweer van Klinken die Titan een voorsprong bezorgde (2-1). De wedstrijd ging gelijk op en het tempo lag erg hoog. Dit leidde tot mogelijkheden aan beide kanten. In de 12e minuut was het toch weer Dalen in de persoon van Scholten die met een knappe actie de 2-2 maakte. In de minuten hierna raakten zowel Duitscher als Broekema voor Titan de paal en was het Bakker die aan de andere kant een doelpunt voorkwam. Toch kwam Titan opnieuw op voorsprong door een goede actie van Broekema (3-2). De laatste vijf minuten stonden bol van de spanning en het publiek zat op het puntje van de stoel. Drie minuten voor tijd raakte Dalen de paal. Een minuut later was het Luiten die dit vanaf eigen helft voor Titan deed. Vijf seconden voor tijd mocht Dalen nog een vrij trap nemen, maar deze ging over. De drie belangrijke punten waren voor Titan.

Titan �" Dedemsvaart

Dedemsvaart moest deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken op plaatsing voor de finale. Titan zou bij winst al niet meer in te halen zijn en dus naar de finale gaan. Titan had in het begin moeite om het spel te maken. Dit slechte begin van Titan werd geïllustreerd door een grote fout van doelman Bakker die hiermee de 0-1 inluidde. Titan creëerde vrijwel geen kansen, Dedemsvaart daarentegen aan de andere kant wel. Twee knappe individuele acties zorgden ervoor dat het na twaalf minuten spelen al 0-3 was voor Dedemsvaart. Titan moest iets doen en werd hierbij geholpen door een speler van Dedemsvaart die een eigen doelpunt maakte. Titan begon wat meer druk te zetten en Dedemsvaart kon er niet meer goed uitkomen. In de 17e minuut was het Luiten die na een goede actie de 2-3 noteerde. En Titan bleef doorgaan. Twee minuten later lag een goed uitgevoerde 1-2 aan de basis van de gelijkmaker van Duitscher. Meteen hierna kwam Dedemsvaart weer op voorsprong (3-4). Titan moest in de laatste vijf minuten weer vol druk vooruit zetten en dit leidde tot kansen aan beide kanten. In de allerlaatste minuut schoot Luiten nog rakelings naast. De slotseconden hierna werden goed uitgespeeld door Dedemsvaart die hiermee de drie punten in ‘eigen huis’ hielden.

Titan �" Germanicus

Beide ploegen moesten vol voor de winst gaan deze wedstrijd, wilden ze zich verzekeren van een finaleplaats. De spanning was dan ook te voelen en de eerste vijf minuten leverden geen grote kansen op. Pas in de 6e minuut was het Germanicus dat de eerste grote kans van wedstrijd kreeg, maar Bakker redde bekwaam. In de 9e minuut kreeg Aalderink een zeer discutabele gele kaart van de warrig leidende arbiter. Een ondertalsituatie voor Titan derhalve. Germanicus wist hier niet van te profiteren, alhoewel ze wel dichtbij waren met een schot op de paal. De wedstrijd ging erg gelijk op en het leek erop dat de ploeg die als eerste zou scoren, ook de wedstrijd zou winnen. In de 16e minuut kon eindelijk pas de eerste echte kans voor Titan genoteerd worden.

Broekema bediende van Klinken, maar deze vond de doelman van Germanicus op z’n pad. In dezelfde minuut kreeg Luiten geel voor commentaar op de leiding en mocht twee minuten toekijken. Wederom een uitgelezen mogelijkheid voor Germanicus om te scoren. Maar weer lieten ze deze kans liggen en kregen even later de rekening hiervoor gepresenteerd. In de 18e minuut betekende de eerste goed uitgespeelde aanval van Titan meteen de openingstreffer. Aalderink was het die het net wist te vinden.

Nu moest Germanicus komen en de scheidsrechter leek hun hierbij wel een handje te willen helpen. Hij floot veelvuldig in het voordeel van de Coevordenaren, wat leidde tot onbegrip en frustratie aan Titanzijde, zowel in het veld als daarbuiten. Vier minuten voor tijd vond de arbiter het nodig om de, geheel verbaasde en op het eerste oog onschuldig lijkende, razende reporter van Titan met rood van de bank te sturen. Germanicus ging de laatste minuten nog met een extra veldspeler spelen. Een paar seconden voor tijd kregen ze nog een enorme kans, maar Bakker wist de gelijkmaker met een katachtige reflex te voorkomen.

Titan won en plaatste zich hiermee direct voor de ‘la grande’ finale.

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.