Titan met 10 punten naar Finale

In de halve finale strijd in Angelslo is Titan erin geslaagd om als eerste van de poule rechtstreeks door te stromen naar de finale volgende week in hetzelfde Angelslo. Door overwinningen op Bergentheim, Zuidwolde en Hollandscheveld en een gelijkspel tegen CEC, eindigde Titan met 10 punten ruim voor de nummer 2 uit Emmercompas. In deze ronde heeft Geert er voor gekozen om Marco Wolters op de bank te houden. Het was daarom aan de overige spelers om de laatste hindernis op de weg naar de finale te overbruggen.

Bergentheim - Titan 1-3
De bal lag al snel in het netje, na een overtreding op Willem mocht Edwin Drenth aanleggen voor de vrije trap op het randje van het doelgebied, met een hard schot wist hij via binnenkant paal te scoren. Zo werd nog maar weer eens duidelijk dat we via Edwin in deze situaties een echt wapen in huis hebben. Vervolgens kwam Bergentheim met een schotje voorlangs dicht in de buurt van het doel van Michel Bakker.
Een goede interceptie van Ron Kuper leverde de volgende gevaarlijke aanval van Titan op, maar de 1-2 met Martin Kiewiet kwam net achter Kuper terecht zodat hij niet de mogelijkheid had de aanval af te ronden. De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten, in de 7e minuut draait Willem zich op fraaie wijze vrij en met een stift over de keeper rond hij doeltreffend af. Daarna hebben Martin en Robin de pech dat ze beide met schoten de verkeerde kant van het net raakten. Doordat de 3e treffer van Titan kant uitblijft ziet Bergentheim mogelijkheid om weer terug in de wedstrijd te komen, uit een corner heeft de tegenstander vrij spel en mag het de 2-1 binnentikken. Met nog 10 minuten te gaan kan het dus nog spannend worden, dit is te merken aan het spel van Titan, dat er nog moeilijk uit weet te komen. Bergentheim zet druk naar voren, op zoek naar de gelijkmaker. Maar door het inbrengen van Ronnie en Raymond werd de controle hersteld. In de 23e minuut is het dan ook weer raak voor Titan, uit een vrije bal scoort Luiten bekeken in de korte hoek, 3-1.

Titan �" CEC 2-2
In de beginfase komt Titan moeilijk in zijn spel, terwijl CEC er een aantal keren gevaarlijk uitkomt. Het eerste schot van CEC wordt gepakt door Bakker. Een volgend schot op zijn doel komt van Edwin Drenth, die de bal te hoog en te hard terugspeelt, Michel moest hierdoor zijn handen gebruiken om de bal te stoppen, met een vrije bal voor CEC als gevolg. Deze wordt door het midden ingeschoten, op de lijn brengt Willem met zijn hoofd redding. In de 3e minuut is het alsnog raak, bij een aanval mag CEC vrij inschieten en de 0-1 laten aantekenen. Titan speelt in deze fase tegen zichzelf, door domme overtredingen en slordige passes wordt er nooit lang balbezit gehouden. Toch herpakt de ploeg zich en komt het er een paar keer gevaarlijk uit, eerst is het Willem die nog de keeper op zijn weg vind, maar in de 7e minuut vindt hij Martin die vanaf de rechterkant kan afronden en de 1-1 scoort. Hieropvolgend speelt de ploeg met meer vertrouwen, waardoor de druk op het doel van CEC toeneemt, schoten van Robin en Ronnie worden net geblokt en gered door de doelman. Willem schiet in twee instanties rakelings over de kruising. Een fraaie actie van Sokke, waarbij hij zijn man knap uitspeelt levert net geen doelpunt op, zijn schot raakt de binnenkant van de tweede paal. Ook Martin heeft het geluk niet aan zijn zijde als hij de bal tussen de benen van de tegenstander op doel schiet. Waar Titan verzuimt om de 2-1 te maken, weet CEC bij een spaarzame uitbraak het net wel te vinden, waar Bakker eerst nog redding weet te brengen in een één tegen één situatie, is het bij de volgende aanval wel raak. Vanuit de linkerhoek wordt de bal klaargelegd voor de inlopende man, die in de 17e minuut voor de 1-2 zorgt. Het antwoord van Titan komt drie minuten later, Willem legt de bal terug op Edwin, die onderkant lat raak schiet 2-2. In de slotfase is Willem nog dichtbij de derde treffer voor Titan, maar zijn schot in de uiterste hoek wordt door de doelman net naast getikt. Ook in de laatste 20 seconden zijn er nog twee mogelijkheden om alsnog met drie punten te wedstrijd te eindigen, maar schoten van Drenth en Kiewiet leveren geen goal op.

Titan �" Zuidwolde 5-4
In deze doelpuntrijke wedstrijd begon Titan uitstekend, na een eerste kansje voor Willem die gestopt werd door de keeper, schoot Edwin met een geweldige volley � la Van Persie net over. In de 3e minuut was het wel raak, Willem speelt zich met een kapbeweging vrij en schiet met links de 1-0 hard binnen. Michel stopt het eerste schot van Zuidwolde en Martin schiet uit de draai net voorlangs. In de 6e minuut neemt Ronnie de bal over en vindt de vrijstaande Willem, die de goed doorgelopen Ronnie vrij ziet staan en zo de 2-0 mag aantekenen. Een minuut later is het zelfs al 3-0, waarbij een vrije bal door Ronnie slim opzij wordt gelegd op Willem, die zijn 2e goal in deze wedstrijd mag maken. In de 10e minuut doet Zuidwolde iets terug, een schot verdwijnt via de onderkant in de goal, 3-1. Waar het publiek al juichte voor de volgende Titan treffer, verdween het schot van Ronnie toch echt aan de verkeerde kant van de paal. Even later is het aan de andere kant wel weer raak, de 3-2 wordt gemaakt via een stift. Een paar minuten gebeurd er weinig, totdat Ron Willem weet te bereiken, die de bal meegeeft aan de doorgelopen Martin en de bal op zijn beurt over de keeper heen ligt, deze vlotlopende aanval zorgt ervoor dat de marge weer twee is. Zuidwolde was echter niet van plan om al op te geven en in de 20e minuut wordt de 4-3 in de verre hoek binnengeschoten. Een minuut later wordt het zelfs 4-4, Edwin levert de bal slordig in bij een speler van Zuidwolde, die dit kansje niet onbenut liet. Een grote mogelijkheid was er in de slotfase nog voor Martin, maar oog in oog met de keeper had hij iets teveel tijd nodig. Toch werd de overwinning alsnog een feit, omdat Willem, gevonden door diezelfde Martin, de bal laag in de verre hoek wist te schieten.

Hollandscheveld �" Titan 1-2
Doordat veel wedstrijden van de overige ploegen in een gelijkspel waren geëindigd, betekende dit dat de voorsprong van Titan ruim was, waardoor het aan een gelijkspel tegen Hollandscheveld genoeg had om een finaleplaats veilig te stellen. Toch werd er niet met die instelling gespeeld, want meteen wordt de aanval gezocht. Een eerste schot van Edwin gaat naast. Vervolgens laat Hollandscheveld zien dat ze moeten winnen, Michel moest daarom tot drie/vier keer toe een aantal reddingen verrichten. Robin die na een goede actie van Ronnie vrijgespeeld wordt schiet in de draai voorlangs. Ronnie levert de bal in, maar toont aan dat er met vechtlust heel wat bereikt kan worden, tot twee keer toe herovert hij de bal. In de 15e minuut valt de 1-0 voor Titan. Wederom via een doelpunt van Edwin uit een vrije bal, ditmaal schiet hij in de verre vrijgelaten hoek. Een schot van Robin gaat vervolgens hard naast. In de 18e minuut zorgt Hollandscheveld via een snelle combinatie voor de 1-1. In de 21e minuut valt de 2-1, een vrije bal wordt door Ronnie op Willem gespeeld, die doeltreffend uithaalt. Dit blijkt ook de einduitslag te zijn, waardoor Titan op 10 punten eindigt en dit toernooi ongeslagen naar de finale gaat. Hier zal het de bekende teams Hoogeveen, HODO en Erica tegenkomen, daarnaast is nieuweling Go Ahead Kampen van de partij. Woensdag zullen HZVV, Dalen, EMMS, CEC en ZBC moeten vechten om het laatste plekje in deze finale. Zal Titan kans maken om het toernooi voor de derde keer te winnen?

J.P.

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.