Voorronde Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi verloopt vol spanning

De voorronde van de 47 ste editie van het Protos-Weering- Zaalvoetbaltoernooi leverde enkele verassingen op. Derdeklasser Titan presteerde het best, maar ook de derdeklassers Rouveen, FC Meppel, ASVB, Beilen (zo), Zwolsche Boys en vierdeklasser Mussel leverden een knappe prestatie door als eerste te eindigen naast bekende namen als titelverdediger SVBO, Noordscheschut, Dalen en Hoogeveen (zo). De twintig hallen waren weer het decor van spanning, fraaie goals, spektakel en veel sfeer op de tribunes.

WVV uit Winschoten kreeg vorige week pas toegang wegens een afzegging en gaf direct haar visitekaartje af in Vroomshoop door eerste te worden. HZVV en VKW waren de enige eersteklassers, die als tweede eindigden. De vijfdeklassers Bargeres en BSVV verrasten door ook als tweede verder te gaan. Daarnaast vielen de tweede plaatsen van de vierdeklassers Onstwedder Boys, Mussel en Hardenberg ’85 op. Eersteklasser Alcides bereikte met de hakken over de sloot als 48 ste van de vijftig, de kwartfinale. Ook waren er enkele verrassende uitschakelingen. De tweedeklassers HOVC, Achilles 1894, Oldeholtpade, Zuidwolde (zo) konden het deze keer niet bolwerken en werden vroegtijdig uitgeschakeld. Ook de 78 ste plaats van voormalig winnaar sc Elim wekte enige verbazing. Voor Hollandscheveld liep de voorronde in een teleurstelling uit, want de ploeg kwam één doelpunt te kort en eindigde als 51e.

Ronald Gerdes van titelverdediger SVBO en Jesper Bruins van ASVB werden met acht treffers de topscorer van de voorronde. Als derde werd Tim Benes van Zwolsche Boys met zeven doelpunten. De goed verlopen voorronde leverde 753 treffers op, terwijl dat er vorig jaar 839 waren. Toch vielen er monsterscores te noteren. Gramsbergen won met 13-0 van Ruinerwold en VKW versloeg VVAK met 12-0. VVAK mocht vlak voor de start van het toernooi invallen vanwege een afzegging, maar werd laatste met nul punten en twee doelpunten voor en 26 tegen.

Kampioen SVBO maakte haar naam waar door in de Esdalhal in Emmen als eerste te eindigen door de maximale score te behalen. Alleen tegen Weerdinge kostte het de nodige moeite de drie punten te pakken: 1-0. De nummer twee van vorig jaar Noordscheschut, begon moeizaam met een 2-1 zege op Mariënberg, maar versloeg daarna Zuidwolde, Vitesse ’63 en Oldeholtpade. Vitesse ’63 won drie keer op rij, maar verloor van Noordscheschut en ging als tweede door. Hoogeveen (zo) is als derdedivisionist misschien wel de te kloppen ploeg. In Westerbork kende het weinig moeite met VVAK, VKW en Gomos. Alleen in de laatste wedstrijd hield derdeklasser Veendam Hoogeveen knap op 3-3.

In poule A was eersteklasser DZOH de grote favoriet en maakte dat ook waar door alle vier duels te winnen. Derdeklasser De Weide werd tweede en kon als enige DZOH tot het uiterste dwingen om te winnen: 1-0. Twee zeges waren voor De Weide genoeg om de kwartfinale te bereiken. Germanicus werd in de eigen Drostenhal eerste, maar stadgenoot Raptim verzamelde evenveel punten, maar het verschil ontstond door een iets minder doelsaldo. De laatste wedstrijd tussen beide ploegen leverde een 2-2 gelijkspel op.

HZVV bevond zich in Meppel voor de laatste wedstrijd tegen Pesse op de rand van de afgrond. Door een 1-0 nederlaag tegen het sterke FC Meppel, een 6-1 zege op Alcides (za) en een 2-2 gelijkspel tegen Alcides (zo) stond de ploeg derde met slechts vier punten. Dat gold ook voor Pesse. In de laatste ontmoeting won HZVV met 2-0 en passeerde Alcides en bereikte met de nodige moeite de kwartfinale. Derdeklasser FC Meppel presteerde uitstekend en boog in haar laatste duel een 2-4 achterstand tegen Alcides (za) om in een 5-4 zege, waardoor de eerste plaats een feit was.

In poule I in Ommen zorgde derdeklasser Zwolsche Boys voor een verrassing door de maximale score te halen, waaronder een 5-1 zege op ZZVV in een tumultueus duel en een 11-3 winst op SVZ. De helft van de honderd teams bereikte de kwartfinale, die woensdag 27 december vanaf 18.00 uur wordt afgewerkt in tien hallen. Dan gaan de nummers één en twee ook door en de vijf beste nummers drie.

Bron: Protos Weering

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.

  • Wanneer u wilt reageren op dit bericht en dit bij voorkeur niet publiekelijk wenst te doen, kunt u middels het contactformulier reageren op de berichtgeving;
  • Indien u er voor kiest uw emailadres weer te geven, zal deze versleuteld weergegeven worden om te verhinderen dat u het slachtoffer wordt van spam-bots.