Weinig verrassingen in kwartfinale Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Na twee rondes zijn er nog 25 ploegen in de race om de titel van het 47 ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De derdeklassers Titan en Zwolsche Boys slaagden er opnieuw in als eerste in hun poule te eindigen. De derdeklassers DVC Dedemsvaart en De Weide gingen voor de tweede keer als tweede naar de halve finale. De derdeklassers FC Meppel, Rouveen en Raptim en tweedeklasser Dalen bereikten op de valreep de halve finale. CSVC is de enige vierdeklasser die in de koker van de halve finale kwam.

Acht ploegen werden voor de tweede keer eerste, namelijk Hoogeveen zondag, SVBO, Gramsbergen, Germanicus, Titan, Noordscheschut, Rolder Boys en Zwolsche Boys. Drenthina en HZVV werden zaterdag tweede, maar in de kwartfinale deden ze het beter met een eerste plaats. VKW, ZZVV, DVC Dedemsvaart, De Weide, Twedo plaatsten zich voor de tweede keer als tweede voor de halve finale. DZOH, Valthermond, Sellingen, Hoogeveen zaterdag en LTC voerden zaterdag nog de poule aan, maar werden deze keer tweede. Van de vijf nummers drie werden FC Meppel, Dalen en Rouveen zaterdag nog eerste, maar in de kwartfinale verliep het moeilijker. Raptim werd zaterdag op doelsaldo net geen eerste in de poule en deze keer werd de ploeg op doelsaldo net geen tweede. Vierdeklasser CSVC werd in de voorronde derde en in de kwartfinale opnieuw. Er waren ook enkele verrassende uitschakelingen te noteren. Zesvoudig winnaar HODO kon het niet bolwerken en eindigde in Hoogeveen als vierde. Eersteklasser Alcides was niet opgewassen tegen Hoogeveen zondag en zaterdag en moest zelfs vijfdeklasser Bargeres boven zich dulden. Tweevoudig winnaar sc Erica redde het in Dedemsvaart niet tegen ZZVV, Rouveen en Germanicus. Met Rouveen en ZZVV was het verschil niet groot en alleen Germanicus won ruim. Invaller op het laatste moment, eersteklasser WVV, maakte tijdens de voorronde veel indruk, maar was in Emmen kansloos en verloor alle vier duels.

Topscorer van de kwartfinale was Nance Hoogeveen van Germanicus met zeven treffers. Daarna volgden Mitchell Luchtenberg van De Weide met zes en Daniël Mulder van Twedo, Ruben Westert van Vitesse ‘63, Ivar Nijboer van Gramsbergen, Noah Schuurman van Hoogeveen zondag en Yorick Zweerink van Bargeres met elk vijf treffers. Tijdens de kwartfinale werd er 366 keer gescoord. Dat zijn er vijf meer dan de vorige editie.

Alle finalisten van de vorige editie zitten nog in het toernooi. Winnaar SVBO, Hoogeveen, Germanicus, Noordscheschut en HZVV gingen als poulewinnaar naar de halve finale. DZOH was de enige die als tweede door ging. Titelverdediger SVBO ging niet fluitend naar de halve finale in sporthal Esdal in Emmen, maar won wel alle vier duels. Tegen Zwartemeerse Boys, Beilen (zo) en Twedo moest SVBO flink aan de bak om de drie punten te kunnen pakken. Alleen van Nieuw Buinen won SVBO ruim (4-0). Hoogeveen zondag presteerde het best van alle vijftig ploegen met de maximale score en een doelsaldo van 19-1. Hoogeveen versloeg Bargeres (5-1), Hoogeveen zaterdag (4- 0), Hardenberg ’85 (6-0) en Alcides (4-0).

Voor Noordscheschut was het in Hoogeveen even schrikken toen het een 1-0 nederlaag moest slikken tegen tweedeklasser Sellingen. Daarnaast maakte de ploeg haar reputatie weer waar met zeges op Gomos (3-1), Raptim (3-0) en HODO (5-1). Germanicus ging in Dedemsvaart een felle strijd aan met ZZVV en Rouveen. ZZVV versloeg Germanicus en leek na drie duels met de maximale score op de poulewinst af te stevenen. In de laatste wedstrijd verraste Rouveen ZZVV, waardoor Germanicus en ZZVV evenveel punten scoorden, maar Germanicus, net als zaterdag, op doelsaldo eerste werd. Derdeklasser Rouveen ging met slechts een nederlaag als derde naar de halve finale.

HZVV deed het in sporthal Angelslo in Emmen beter dan zaterdag in Meppel. De 1-0 zege tegen Klazienaveen kwam pas in de laatste minuut tot stand, maar daarna werd vrij soepel van WVV (3-1) en Gieten (7-1) gewonnen. Doordat het treffen tussen de twee finalisten van de vorige editie tussen HZVV en DZOH in 1-1 eindigde, was HZVV verzekerd van de eerste plaats.

DZOH won ook drie keer, maar de zeges kwamen moeizaam en met klein verschil tot stand. Voor derdeklasser Titan lijken oude tijden weer te herleven, want de tweevoudig winnaar werd opnieuw vrij overtuigend poulewinnaar. Alleen Stadskanaal wist van Titan te winnen en dat was de enige zege van de Groningers. Derdeklasser Zwolsche Boys speelde in haar eerste twee duels goed en won verrassend met maar liefst 4-0 van FC Meppel en met 3-1 van Fit Boys. Daarna kwam er wat zand in de machine met een moeizame 2-1 zege op het sterk spelende DKB ’44 en een 0-1 nederlaag tegen DVC Dedemsvaart.

Zaterdag 30 december vanaf 18.00 uur wordt het Protos-Weering-zaalvoetbaltoernooi vervolgd met de halve finale in vijf hallen. Er wordt gespeeld in Emmen (Angelslo), Dedemsvaart, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer. Dan vindt er zoals gebruikelijk een ware opruiming plaats, want alleen de nummers één plaatsen zich voor de grote finale op zaterdag 6 januari 2024. De nummers twee krijgen in de tussenronde op woensdag 3 januari 2024 nog een kans op één ticket voor de finale.

Reinier de Boer - 28 december 2023 01:34

https://www.protosweering.nl

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.

  • Wanneer u wilt reageren op dit bericht en dit bij voorkeur niet publiekelijk wenst te doen, kunt u middels het contactformulier reageren op de berichtgeving;
  • Indien u er voor kiest uw emailadres weer te geven, zal deze versleuteld weergegeven worden om te verhinderen dat u het slachtoffer wordt van spam-bots.