Sterk Titan wint van inspiratieloos Musselkanaal

Voor de eerste officiële wedstrijd sinds 11 oktober stond er een uitwedstijd tegen 3e klasser Musselkanaal op het programma. Na wisselende resultaten in de voorbereiding tot dusver leken de rood-witten zich op te kunnen gaan maken voor een lastige klus tegen het Musselkanaal van trainer Wessel Woortman. De praktijk wees echter anders uit want er werd een ruime overwinning geboekt: 0-5.

Op het zonovergoten sportpark in Musselkanaal gaf scheidsrechter Jan Reints om klokslag twee uur het startsein onder perfecte omstandigheden. Na een aftastend begin waren het de bezoekers die de eerst mogelijkheden kregen. Patrick Luiten jaagde goed door en blokte een poging om uit te verdedigen. Daarmee dwong Luiten de doelman van Musselkanaal handelend op te treden en uit de daarop volgende hoekschop ontstond wederom gevaar. De hoekschop van Rick Hendriks bereikte Harm Jan Moesker, maar hij knikte net voorlangs. De volgende hoekschop van Titan was wel raak. Rick Hendriks bereikte ditmaal Mick Hendriks en hij knikte geheel vrijstaand beheerst binnen: 0-1. Dit was het startsein voor een periode waarin de thuisploeg de boventoon voerde. Het was dan ook voornamelijk te danken aan doelman Remon Poede dat de voorsprong intact bleef. Hij bracht een aantal maal uitstekend redding. Waar Titan zich gelukkig zou moeten prijzen met de voorsprong bij rust, wist het deze zelfs nog te verdubbelen. Rowan Meijering was binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Moesker en liet zich gelden. Hij trok op slag van rust vanaf de linkerkant naar binnen en haalde vervolgens genadeloos uit: 0-2.

Na de rust was het Musselkanaal dat wat moest forceren, maar daarin slaagde het eigenlijk geen moment. Via de snelle Julian Bruining loerde Titan op een counter. En met succes. Na zo’n tien minuten spelen in de tweede helft werd Bruining de diepte ingestuurd door de ingevallen Jos Smidt. Bruining liet de defensie van Musselkanaal zijn hielen zien en rondde beheerst af: 0-3. Musselkanaal leek zich bij een verliespartij neer te leggen en maakte nauwelijks nog aanstalten om nog iets terug te doen. Titan kon daardoor nog meer afstand nemen en dit dan ook via Rowan Meijering. Hij reageerde het meest alert op een afgeslagen hoekschop en maakte zijn tweede van de middag. Het slotakkoord was echter voor een andere invaller. Thijs Over zag zijn eerste inzet nog geblokt worden, maar verzorgde in tweede instantie alsnog het slotakkoord. Titan boekte hiermee een onverwachts ruime zege en lijkt aanstaande zondag thuis tegen Gieterveen onderling uit te gaan maken wie er een ronde verder gaat in de beker.

Geen reacties

Er is nog niet gereageerd op dit nieuwsbericht. U kunt de eerste zijn:

Reageren

Houd reacties relevant aan het onderwerp en wees redelijk en billijk naar anderen. Houd je bij het plaatsen van een reactie aan de Nederlandse wet.

  • Wanneer u wilt reageren op dit bericht en dit bij voorkeur niet publiekelijk wenst te doen, kunt u middels het contactformulier reageren op de berichtgeving;
  • Indien u er voor kiest uw emailadres weer te geven, zal deze versleuteld weergegeven worden om te verhinderen dat u het slachtoffer wordt van spam-bots.