2010-2011 t/m heden

Seizoen 2010/2011
Na een jaar terug naar de tweede klasse. Geert Aalderink staat nog aan het roer met als assistent trainer Jan Waardenburg en tweede trainer Henry Goeree. Het word een jaar van overleven want na de degradatie zijn er veel bepalende spelers vertrokken. Ook dit seizoen speelt Titan het hele seizoen tegen degradatie en zal ook dit seizoen het klasse behoud van de tweede klasse niet kunnen handhaven en zakt terug naar de derde klasse. Wederom bereikt Titan de halve finale van het protos weering zaalvoetbaltoernooi.

Seizoen 2011/2012
Titan terug in de derde klasse. Met een totaal nieuwe technische staf. Richard Schijff is aangesteld als hoofdtrainer met als assistent Henry Goeree. Titan speelt een goed seizoen en sluit de competitie af op een keurige vijfde plaats. Na twee seizoenen van degradatie een mooi en stabiel seizoen. Tijdens de winterstop geeft Richard Schijff aan wegens drukke werkzaamheden zijn taken als hoofdtrainer niet te kunnen combineren. Voor het komend seizoen word Jan vos aangetrokken als hoofdtrainer .

Seizoen 2012/2013
Met jan vos als hoofdtrainer en Henry goeree als zijn assistent wil titan na de vijde plaats van het afgelopen seizoen deze prestatie graag overtreffen. Het word een bizar seizoen waarin tot twee speeldagen voor het einde van de competitie de nummer 5 nog kan degraderen. Titan zet een sterke laatste reeks neer en eindigt op een vierde plaats welke recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Dat dit na overwinningen op valthermond en de vogels lukt is een waar spektakel. Titan na 2 seizoenen terug in de tweede klasse.

Seizoen 2013/2014
Met dezelfde technische staf als waarmee de promotie naar de tweede klasse werd gerealiseerd gaat de selectie met frisse moed de strijd aan met de ploegen in de tweede klasse. Het word een seizoen met wisselende resultaten en aan het eind kwam Titan net wat punten tekort om rechtstreekse handhaving te behalen. Ook dit seizoen moest het nacompetitie spelen, ditmaal om in de tweede klasse te blijven. De eerste ronde werd nog overleefd maar in de finale kwam Titan tegen helpman tekort. Wat degradatie tot gevold had.

Titan-Helpman

Op het winderige sportpark in Nieuw-Weerdinge was het Titan dat het beste voor de dag kwam en verdient 3 punten bij mocht schrijven. Helpman begon zwak aan de wedstrijd en binnen een kwartier had Harm-Jan Moesker de doelman van Helpman al 2 keer gepasseerd. Toen Sonny Koops halverwege de 1e helft ook nog de 3-0 tegen de touwen werkte leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. Titan hield de 2e helft achterin stand en de wedstrijd was definitief beslist toen Harm-Jan Moesker zijn 3e van de middag maakte.

De eerste echte kans was direct raak. Harm-Jan Moesker werkte een vrije bal in twee instanties tegen de touwen. Binnen een kwartier was het weer de fysiek sterke spits die de doelman passeerde en de voorsprong van de rood-witten verdubbelde. Hierna kreeg Helpman een dot van een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de centrale verdediger van de gasten kopte van een meter op de lat. Toen Sonny Koops even daarna wel het net wist te vinden leek de wedstrijd beslist. Nadat Koops in dezelfde aanval al de paal had geraakt kwam de bal wederom bij de controleur en ditmaal was het wel raak: 3-0.

In de 2e helft ging Helpman meer risico nemen om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Dit leverde ruimtes op in de voorhoede van Titan, maar leverde niet direct doelrijpe kansen op. Intussen liepen de gemoederen bij vlagen hoog op. Helpman begon zicht te irriteren aan de fysieke speelstijl die de rood-witten hanteerden. Het leverde in de 60e minuut een opstootje op met 2 gele kaarten tot gevolg. Titan bleef hierna gevaarlijk in de counter en nadat Raymond Duitscher en Willem Prins de lat vonden was het wederom Moesker die wel het net wist te vinden. Door het 3e doelpunt van Moesker kwam er aan alle twijfel, zover die er nog was, een eind voor de rode lantaarndrager.

Of het aan de mandarijnen lag die Harm-Jan Moesker voor de wedstrijd uitdeelde in de kleedkamer is niet duidelijk, maar het is in ieder geval een belangrijke overwinning voor Titan met een hoofdrol voor Mandarijnen-Moesker. Hierdoor is Titan de rode lantaarn weer kwijt en houdt het aansluiting met de brede middenmoot. Volgende week gaat Titan op bezoek bij de huidige nummer drie, vv Roden.

Wedstrijdverslag Annen - Titan

Annen " Tijdens de 4e speelronde in de 2e klasse L stond de wedstrijd Annen-Titan op het programma. Annen dat na een overwinning op de eerste speeldag twee keer op rij had verloren ontving het constant presterende Titan. Het werd een boeiend duel met vier doelpunten, een rode kaart en een handjevol gele kaarten. Het resultaat na negentig minuten voetbal was een gelijkspel: 2-2.

Annen begon fel aan de wedstrijd en hier had Titan de nodige moeite mee in de openingsfase. Mark Braams moest al vroeg in de wedstrijd redding brengen in een 1 tegen 1 situatie, Hierdoor kwam Titan met de schrik vrij. Even later was het alsnog raak. Titan-aanvoerder Raymond Duitscher besloot een hoge bal terug te koppen op zijn doelman maar de terugkopbal was te kort en het was Annen-aanvaller Roald Lammerts die hier optimaal van profiteerde: 1-0. Hierna begon de scheidsrechter ineens met kaarten te strooien. De leidsman gaf in een tijdsbestek van 10 minuten driemaal geel aan de rood-witte brigade. De laatste gele kaart was een gevolg van een overtreding in het eigen zestienmetergebied, penalty voor Annen. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Annen-aanvoerder Meerten Dekker: 2-0.

Het leek een haast onmogelijke opgave voor Titan om dit nog recht te trekken. Totdat de nummer 9 van Annen een rode kaart kreeg. Op het moment dat de scheidsrechter al had gefloten besloot de gefrustreerde aanvaller om Raymond Duitscher nog na te trappen. Titan kwam volledig terug in de wedstrijd toen Hidde Rog op slag van rust de 2-1, via de binnenkant van de paal, tegen de touwen werkte.

Doordat Titan de tweede helft met een man meer op het veld stond had het de volledige controle. Annen besloot zich terug te trekken waardoor Titan maar wat moeilijk een uitgespeelde kans kon creëren. De eerste grote kans ontstond na een knappe volley van Sonny Koops. De middenvelder annex aanvaller nam de bal vanaf 25 meter ineens op de schoen. De keeper kon het harde schot niet klemmen maar de rebound was niet besteed aan Willem Prins. In de 75e minuut leek Titan dan toch langszij te komen; een afgeslagen corner werd door Sonny Koops weer voor het doel gebracht en vervolgens prachtig ingekopt door Harm-Jan Moesker. Maar de assistent-scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Titan bleef druk zetten en versierde diep in blessuretijd nog een vrij trap op de rand van het zestienmeter gebied. Sonny Koops was de aangewezen man. Met het nodige geluk belandde de bal, via de muur, in het doel van Annen. Hiermee kwam de 2-2 eindstand op de bor den. Over de hele wedstrijd gezien een redelijk terechte uitslag.

Wedstrijdverslag GRC Groningen - Titan

Afgelopen zondag stond er voor de boomlange formatie uit Nieuw-Weerdinge een uitwedstrijd bij GRC Groningen op het programma; op papier een lastige uitwedstrijd. Dat het niet alleen een lastige wedstrijd op papier was werd al vrij snel duidelijk. De bezoekers hadden de nodige moeite met het verzorgde combinatiespel van de gastheren. Uiteindelijk wisten de Titanen toch een verdiend punt mee huiswaarts te nemen.

De mannen van trainer Marcel Smelt waren naar de stad afgereisd om een goed vervolg te geven aan de overwinning van vorige week op Peize. Titan hanteerde dezelfde speelwijze als de voorgaande wedstrijd; de tegenstander veelal aan de bal laten om vervolgens plotseling gevaarlijk op te duiken voor het doel van de tegenstander. Het eerste kwart van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Toch waren het de bezoekers die de leiding namen; een sublieme steekpass van Sonny Koops werd door de rappe Bennie Jeurissen op waarde geschat en hij maakte oog in oog met de keeper geen fout: 0-1. Na de voorsprong van Titan was het GRC Groningen wat duidelijk het betere van spel had. Het was aan Mark Braams te danken dat GRC niet snel langszij kwam. Toch kon de voorsprong niet meegenomen worden de kleedkamers in: een moment van onoplettendheid werd genadeloos afgestraft door de thuisploeg waardoor de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

Het was Marco Wolters die achterbleef in diezelfde kleedkamer, zijn vervanger was Klaas-Anne Postmus. In de tweede helft was het voornamelijk GRC dat aan het aanvallen was maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook Titan kon niet echt gevaarlijk worden uit de daarop volgende tegenstoten. Nadat Raymond Duitscher, door hamstringklachten, noodgedwongen het veld moest verlaten voor Mike Oosting moest Titan nog meer achteruit. GRC mocht kort daarna niet klagen dat het de wedstrijd met elf man mocht vervolgen. Een harde overtreding van achter van de aanvoerder van GRC werd met slechts geel bestraft door de leidsman. Door deze overtreding moest Titan gebruik maken van haar laatste wissel: Nick Katoen moest het veld verlaten en voor hem in de plaats kwam Martin Idema. GRC probeerde in de slotfase nog wat te forceren maar dit leverde niks op, de defensie van Titan kraakte wel maar hield toch knap stand waardoor het met 4 punten uit 2 wedstrijden een prima begin kent in de 2e klasse. Volgende week ontvangt Titan op haar eigen sportpark Actief. GRC Groningen speelt dan uit bij Amicitia VMC.

Titan 1 2e klasseHoofdtrainer Jan Vos verruilt EHS’85 voor Titan

Jan Vos is aangesteld als hoofdtrainer van zondag derdeklasser Titan. De 56-jarige inwoner van Schoonebeek neemt het stokje over van Richard Schijff uit Aalden. Vos is nu nog trainer van zondag vierdeklasser EHS’85 uit Emmerschans. De ploeg is met een aantal teams in de race om een ticket voor de nacompetitie in de wacht te slepen.

Jan Vos
Jan Vos verruilt EHS’85 voor Titan. Foto Paul Abrahams
lees meer »

Voetbal Nieuw-Weerdinge: 'Titan kent een moeizaam seizoen'

NIEUW-WEERDINGE - Na de winterstop verloor Titan alle vier duels en bovendien met een fiks aantal tegentreffers. Afgelopen zondag was Emmen met 6-0 veel te sterk voor de Titanen. Voorzitter Rick Rengers draait er niet om heen. Titan kent een moeizaam seizoen.
lees meer »