1993-1994 t/m 1999-2000


Seizoen 1993/1994
Titan speelt inmiddels al weer een aantal jaren troosteloos in de vierde klasse en dreigt nog verder weg te zakken. Reden genoeg om een jonge beginnende trainer de kans te geven en te kijken hoe het gaat lopen want er lopen een aantal zeer talentvolle spelers rond.
Hennie Hemme treedt in mei 1993 in dienst van Titan en gaat aan de slag met een mix van jong en oud. Titan speelt dat seizoen in een klasse met veel derby’s en draait boven verwachting bovenin mee. Na een spannende strijd met Raptim en EHS’85 wordt zowaar de eerste periode gewonnen en dat is na vele jaren weer een klein prijsje die de Titanen pakken. De spelers en trainer ruiken meer, het hele seizoen gaat de strijd tussen Titan en eerder genoemde ploegen. Titan slaat zijn slag op Hemelvaartsdag door in Nieuw Amsterdam tegen Twedo met 4-0 te winnen en zodoende de zondag erop in de laatste thuiswedstrijd tegen Protos het kampioenschap kan halen. Na een bloedstollende wedstrijd die Protos niet zomaar gewonnen gaf was het dan toch Titan dat na vele jaren van kommer en kwel eindelijk weer eens victorie kraaide. Titan was kampioen en na 9 jaar weer terug in de derde klasse. En dat wilden de Titanen weten er werd tot in de kleine uurtjes gefeest.

Het seizoen 94/95 zal menig Titaan bijblijven. Voor het eerst in jaren weer derde klasser en Titan was de te kloppen ploeg in het beker toernooi. De competitie begon super met 2 overwinningen tegen Annen en Gieten. De derde wedstrijd was tegen het ook nog ongeslagen VKW dat uiteindelijk met 3-1 de sterkste bleek te zijn. Titan bleef het redelijk doen maar kreeg ook dik klop in enkele wedstrijden. Titan handhaafde zich eenvoudig door op een keurige zesde plaats te eindigen.
Naam maakte Titan pas in het bekertoernooi. Heel Drenthe was in de ban van die “reuzen”doder. Titan reikte tot de halve finale van het bekertoernooi en verloor daarin na het nemen van strafschoppen van eerste klasser WKE. Titan had daarvoor al gerenommeerde ploegen aan de zegekar gebonden. Germanicus, Hoogezand en Be Quick gingen met hun staart tussen de benen terug naar huis. Resultaat van het ver komen was dat de Titanen in de grote pot kwamen van de voorrondes van het KNVB bekertoernooien. De loting leverde een geweldig affiche op, Titan moest in Amsterdam spelen tegen Ajax 2. De Amsterdammers zijn volop in het nieuws want de woensdag voordat Titan naar Amsterdam af moest reizen wint het eerste team de Europacup 1.
Op die bewuste zaterdag trad Titan aan tegen spelers als Fred Grim, Sonny Silooy, John van der Brom, Martijn Reuser, Winston Bogarde en nog veel meer. In “de Meer” werd her 12 - 0 maar onder toeziend oog van de hele noordelijke pers speelde Titan onbevangen en de kranten stonden dan ook bol van het avontuur. De naam Titan was weer goed op de kaart gezet.

Het seizoen 95/96 was het 2e seizoen van Titan in de derde klasse. En zoals wel vaker blijkt is dit moeilijker dan het eerste. In het eerste seizoen kennen de tegenstanders je niet, in het tweede seizoen is dit anders. Er wordt naar je gekeken en men kent de ploeg inmiddels. Daar komt bij dat de Titanen het vorige seizoen super hebben gepresteerd in zowel de competitie als het bekertoernooi en de tegenstanders een stapje extra doen. Na een stroeve voorbereiding en een eerste competitie wedstrijd die werd uitgesteld speelde Titan een rommelig seizoen met 8 winst partijen 3 maal een gelijkspel en tien nederlagen. Titan handhaafde zich keurig met 30 punten. Dat is een keurige prestatie in een seizoen vol tegenslagen.

Het seizoen 96/97 komt Titan wederom in de geschiedenisboeken. Titan begint matig aan het seizoen en heeft na 9 wedstrijden 9 punten (met een drie punten regeling) en begint te vrezen voor weer een seizoen tegen degradatie te moeten spelen. Maar vanaf dat moment krijgt Titan de wind in de rug en pakt heel veel punten. Er wordt zelfs geen wedstrijd meer verloren, er volgen 9 winstpartijen en 4 gelijke spelen met als resultaat dat Titan als derde eindigt achter kampioen CEC en Raptim. Titan mag zelfs deelnemen aan de nacompetitie om samen met Raptim en Twedo promotie af te dwingen naar de tweede klasse. De Titanen redden het niet maar ze spelen wel een superseizoen.
Tijdens de winterstop haalt Titan dagelijks de krant en vult het de beeldschermen van menig tv. Titan doet voor het eerst mee aan het grote zaalvoetbaltoernooi van Protos, het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Na jaren op de wachtlijst te hebben gestaan mogen ze dan eindelijk meedoen. John Twickler, Henry Goeree, Alex Baas, Ronnie Luiten, Andre Luiten, Harm Foekens, Geert Aalderink, Henk Grijsen en Harrie Vos schrijven geschiedenis. Gelijk bij de eerste deelname schrijft Titan het toernooi op haar naam. Na drie voorrondes moest de finale worden gespeeld in een kolkende sporthal in Angelslo waar half Nieuw-Weerdinge verkleed was in rood/wit en de mannen met veel tromgeroffel en toeters ondersteunde. Na de poule wedstrijden was duidelijk dat Titan de grote finale mocht spelen tegen Emmen. Na een zinderende wedstrijd won Titan met 3 - 2 en kon er gefeest worden tot in de late uurtjes. De kranten waren vol lof.

Na een goed seizoen 96/97 met een derde plaats en het behalen van de nacompetitie was het maar afwachten wat het seizoen 97/98 zou brengen. Dat die nog beter zou worden dan het vorige seizoen durfde niemand te dromen. Na een matige start met 2 gelijke spelen kon na 8 wedstrijden de vlag al in top met 5 winstpartijen en 3 gelijke spelen pakte Titan de eerste periode. Dat dit een voorbode zou worden voor een super seizoen kon niemand toen nog weten. Na het binnen halen van de eerste periode blijft Titan doorgaan met het pakken van punten alleen Zuidwolde kan enigszins in het spoor blijven maar 2 wedstrijden voor het einde van de competitie kan de kampioensvlag in top in en tegen Steenwijkerwold wordt met 7 - 1 gewonnen en Titan is ongeslagen kampioen van de derde klasse geworden. Titan speelt om de laatste wedstrijden gelijk en behoud zo de ongeslagen status van 22 wedstrijden. Ook in de winterstop komt de naam Titan bijna dagelijks in de krant voor. Dat het behalen van de finale ronde van het protos weering zaalvoetbaltoernooi het afgelopen jaar geen eendagsvlieg bleek te zijn werd al snel duidelijk. Ook dit jaar mocht Titan weer aantreden tijdens de grote finale, ditmaal werd er niet gewonnen maar werd een keurige derde plaats behaald. Al met al een seizoen dat niet snel vergeten zal worden.

Het seizoen 98/99. Na 18 jaar is Titan weer terug in de tweede klasse en dat willen ze weten ook. Na 3 wedstrijden staan de Titanen vier aan kop met 2 overwinningen en 1 gelijkspel. Dan komt er even een kleine terugval met 3 verliespartijen op rij maar daarna laten de Titan zich weer van de beste kant zien en verliezen van de volgende wedstrijden er nog maar twee en strijden tot de laatste wedstrijd met Stadskanaal om de titel. Stadskanaal wordt kampioen maar Titan doet het als debutant super door op een keurige 2e plaats te eindigen en ook nog even de derde periode te pakken daarin blijkt de koek op er wordt tegen zowel Zwartemeer als Emmen av met 4-0 verloren. Ook in het bekertoernooi doet Titan lang mee, Titan bereikt de laatste 16 en verliest daarin nipt van zaterdaghoofdklasser Oranje Nassau. In de winterperiode komt Titan niet verder dan de halve finale tijdens het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

Seizoen 99/00, dit seizoen zal het laatste seizoen van trainer Hennie Hemme bij Titan worden, na 7 jaar gaat hij Titan verlaten. Hij hoopt op een super laatste seizoen en dat krijgt hij ook. Na een matige start met 4 punten uit drie wedstrijden vindt Titan de weg weer omhoog met als resultaat dat Titan de tweede periode pakt en dus weer verzekerd is van de nacompetitie. In de competitie is dit seizoen Hoogeveen een klasse apart en het hoogst haalbare is dan ook de tweede plaats. Titan eindigt op elf punten achterstand als tweede achter kampioen Hoogeveen. In de nacompetitie rekent Titan eerst af met sc Joure om later na strafschoppen te verliezen van CEC en zodoende de finale om promotie mis te lopen. Trainer Hemme krijgt zijn super seizoen want ook in de beker doet Titan het super want pas in de kwartfinale was Sneek te sterk. Ook tijdens het inmiddels befaamde zaalvoetbal toernooi van Protos deed Titan weer van zich spreken door voor de derde maal in 4 jaar de grote finale te halen, in wederom een superambiance ging HODO met de eerste prijs aan de haal door Titan in de finale met 7-4 te verslaan. Tijdens de winterstop wordt ook bekend dat rasechte Titaan Geert Aalderink zijn leermeester Hennie Hemme op zal volgen als trainer van Titan.