2000-2001 t/m 2009-2010


Seizoen 00/01
, is het eerste van trainer en ras-Titaan Geert Aalderink. Na jaren als speler actief te zijn geweest en later als trainer van het tweede is het nu zijn beurt om de eerste selectie van Titan onder zijn hoede te nemen. Op voorhand een niet al te makkelijke opgave omdat de resultaten onder Hennie Hemme niet echt slecht waren en met veel spelers heeft Geert zelf nog gevoetbald. Onder Geert speelt Titan verzorgd voetbal en speelt dan ook het hele seizoen in de middenmoot. Titan eindigt op een achtste plaats in een competitie waarin HODO kampioen wordt en ASVB degradeert. Tijdens de winterstop verlengt Geert zijn contract met één seizoen. In de zaal doet Titan het niet zo voortreffelijk als in de voorgaande jaren, het eindstation tijdens Protos weering is de halve finale.

Ook in het seizoen 01/02 staat Geert Aalderink dus voor de groep en na een redelijk kleurloos vorig seizoen is het hopen op wat meer meestrijden bovenin. Al snel is duidelijk dat VKW en sc Erica de te kloppen ploegen zijn en dat de drie ploegen CEC, FVV en Borger gaan uitmaken wie er degraderen. De rest speelt voor een zo hoog mogelijke klassering en hoopt stiekem een goede reeks neer te zetten om zodoende een periode titel te kunnen pakken. Titan doet het met 30 punten behoorlijk en komt dan ook geen moment in de problemen en eindigt op een keurige 7de plaats. VKW is de terechte kampioen en FVV en CEC zullen het komend seizoen een klasse lager spelen. Tijdens de wintermaanden gaan de mannen van trainer Geert Aalderink weer de zaal in. Ook nu komen er weer veel mensen kijken hoe de Titanen het eraf brengen in de zaal en weer krijgen ze het voor elkaar om de grote finale te halen waar in een kolkende ambiance een keurige vijfde plaats behaald wordt. Bij Titan zijn ze zo tevreden over de trainer dat zijn contract met één seizoen wordt verlengd.

Seizoen 02/03, na 2 kleurloze jaren en het inpassen van enkele jonge spelers lijkt het erop dat trainer Geert Aalderink Titan goed op de rails heeft staan. Titan begint het seizoen super door te winnen van Musselkanaal en grote titelkandidaat WKE. De volgende 2 wedstrijden worden verloren waarvan 1 tegen hoogvlieger sc Erica. Titan blijft puntjes bij elkaar sprokkelen maar speelt ook dit seizoen geen enkele rol van betekenis; de tweede klasse die word gedomineerd door sc Erica en WKE. Deze twee ploegen maken onderling uit wie zich aan het eind van de competitie kampioen mag noemen. Titan speelt zijn wedstrijden en speelt zich drie wedstrijden voor het eind veilig en ziet hoe Sc Erica met groot overmacht kampioen wordt en hoe Stadskanaal en Muntendam een stapje terug moeten doen. Wederom wordt het contract van de trainer met één seizoen verlengd. Tijden de winterstop is de halve finale het eindstation van het Protos Weering zaalvoetbal toernooi. Ook wordt er na jaren van afwezigheid weer deelgenomen aan het zaalvoetbaltoernooi van Ter Apel, Titan gaat daar met de eerste prijs aan de haal.

In het seizoen 03/04 zal Titan wederom de geschiedenis boeken halen. Het zou een seizoen worden met ups en downs. Titan begon geweldig aan het seizoen, Musselkanaal en Dalen werden aan de zege kar gebonden waarna een remise tegen medekoploper VKW Titan aan kop hield. De volgende 3 wedstrijden leverden 9 punten op en Titan lijkt op weg om de eerste periode te winnen. De zevende wedstrijd levert de eerste nederlaag op, het op drie punten achterstand staande GRC uit Groningen wint met 3-1 en komt naast Titan aan de leiding. De achtste wedstrijd zal dus de beslissing moeten geven welke ploeg de eerste periode zal pakken. De voorbereiding van Titan kun je niet geweldig noemen want op dinsdag komt het bericht dat trainer Geert Aalderink tijdens het werk is getroffen door een herseninfarct. De vereniging schrikt ontzettend en de groep is aangedaan maar al snel blijkt dat Geert er redelijk goed is afgekomen en de spelers rechten de rug en laten zien dat ze voor de trainer door het vuur gaan want met een klinkende 5-2 overwinning op Helpman pakt Titan de eerste periode. Na drie verliespartijen op rij is Titan even van slag maar pakt daarna de draad weer heel snel op. Als na de winterstop Geert ook weer voor de groep komt te staan wordt het snel duidelijk dat Titan tot de laatste dag gaat meestrijden om de Titel. Titan en Gomos ontlopen elkaar niet veel en staan op 2 wedstrijden voor het einde van de competitie samen op 41 punten. En dan komt Gomos op bezoek in Nieuw-Weerdinge; op de voorlaatste wedstrijd ontmoeten voor ruim 500 toeschouwers beide koplopers elkaar. Na een zinderende wedstrijd kan de champagne in Nieuw-Weerdinge alvast koud gezet worden, Titan wint de topper met 3-1. De laatste wedstrijd in en tegen Peize zal Titan aangrijpen om de kroon op het werk te zetten. Gesteund door het hondstrouwe publiek speelt Titan gelijk met 2-2 en kan Geert op de schouders, na 24 jaar is Titan weer terug in de eerste klasse.
Ook neemt Titan in de winterstop weer deel aan het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi waar de halve finale het eindstation wordt. Titan verdedigt de titel bij het zaaltoernooi van Ter Apel en doet dat met verve want wederom kan de cup mee naar huis.
Tijdens de winterstop tekent Geert Aalderink een nieuw contract voor 1 jaar waardoor hij zijn vijfde seizoen in zal gaan.

Eindelijk, Titan is terug in de 1e klasse en ook het seizoen 04/05 zal in de geschiedenisboeken worden bijgeschreven. Na 2 wedstrijden is de kampioen van de 2e klasse de trotse koploper van de eerste klasse met 4 punten. De doelstelling blijft handhaven en na 9 wedstrijden is Titan een keurige middenmoter met 12 punten uit 9 wedstrijden. Sneek is de te kloppen ploeg dat seizoen, maar er zijn niet veel ploegen die dat lukt want met 19 punten voorsprong op nummer 2 wordt Sneek kampioen. Titan behaalt als debutant een keurige zesde plaats terwijl het Groninger Gronitas en de amateurtak van Heerenveen degraderen. Geert Aalderink maakt halverwege het seizoen bekend dat hij zijn aflopend contract niet zal verlengen. Jans Bos zal na dit seizoen het stokje van Geert over gaan nemen.
Dan de winterstop, wat daar allemaal in gebeurde is echt niet te geloven. Tijdens het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi laat Titan zien hoe zaalvoetbal gespeeld dient te worden. Met mannen als Ronnie Luiten, Martin Kiewiet, Jonny Twickler, Henry Goeree, Sonny Koops, Harrie Vos, Richard Gerdes en Willem Prins is het echt genieten. Titan haalt met geweldig voetbal de finale met Willem Prins in de hoofdrol maar Willem moet gelijk na de halve finale terug naar Spanje om daar zijn stage te vervolgen. De Titan supporters bedenken zich niet en starten een inzameling om Willem de week erop terug te laten vliegen om zodoende toch aan de finale mee te kunnen doen en het lukt. De kranten staan bol van het nieuws en de hele voetbalwereld is verbaasd dat dit mogelijk is. Tijdens de finale laat Willem zien waarom hij is terug gehaald en scoort aan de lopende band en het duurt dan ook maar even of van de tribunes rolt het “e viva espana”. Tijdens de grote Finale komt Titan een oude bekende tegen. In een geweldige pot zaalvoetbal wint Titan met 8-4 van HODO en is Geert Aalderink de eerste die het toernooi als speler en als trainer wint. En of het allemaal nog niet genoeg is gaat Titan voor het derde jaar op rij met de hoofdprijs van het zaalvoetbaltoernooi van Ter Apel aan de haal.

Het seizoen 05/06 is het 2e seizoen van de Titanen in de eerste klasse. Met Jans Bos staat er een nieuwe trainer voor de groep. Ook de spelersgroep heeft enkele mutaties ondergaan. Martin Kiewiet gaat het proberen bij Bv Veendam, John Twickler gaat terug naar Ter Apel en doelman Richard Gerdes gaat het in de hoofdklasse proberen bij ACV uit Assen. Er komen twee spelers voor terug waardoor Titan in de breedte wel iets minder sterk is geworden. De voorbereiding begint goed en biedt hoop voor de competitie. Alle drie bekerwedstrijden worden gewonnen maar in de competitie wil het maar niet lukken. Na vier wedstrijden heeft Titan 1 punt door een gelijkspel tegen SVBO en 3 verliespartijen tegen Hoogeveen, Erica en Alcides. De volgende wedstrijd tegen Germanicus doet Titan het zoet der overwinning smaken en biedt hoop voor de toekomst. Na nog een gelijkspel tegen WVV en GRC Groningen is Titan na 8 wedstrijden in het bezit van 6 punten. Pas in de veertiende wedstrijd pakt Titan weer een punt tegen Alcides uit Meppel. Handhaving is dan al niet meer mogelijk omdat het gat naar een veilige plaats niet meer is te overbruggen. Titan komt nog wel een ronde verder in de beker door Schoonebeek te verslaan. In de winterstop doet de ploeg het redelijk tijdens de zaaltoernooien. De halve finale is tijdens het Protos Weering toernooi het eindstation en in Ter Apel was een vierde plek het resultaat. Na de winterstop gooit trainer Jans Bos de handdoek in de ring, hij ziet zichzelf niet in staat de groep nog zover te krijgen dat het seizoen goed wordt afgemaakt. Dennis Kruise en Henry Goeree nemen de honneurs waar. Titan zorgt dan wel gelijk voor een bekerstunt door zaterdag eersteklasser Oranje Nassau uit Groningen met 3-2 te verslaan maar in de competitie is de strijd gestreden en samen met WVV daalt Titan af naar de tweede klasse waar de nieuwe trainer Joop Brunsting mag proberen Titan weer naar succes te leiden.

Het seizoen 06/07. Na 2 jaar is Titan terug in de tweede klasse en moet de nieuwe trainer proberen om Titan niet verder af te laten zakken, Ook nu worden er spelers bij Titan weggetrokken om het elders hogerop te proberen. Peter en Will Koops vertrekken naar SVBO om daar in de eerste klasse te blijven spelen en gaat Niek Tapken bij Sleen zaterdag spelen omdat hij in Sleen is gaan wonen. Wel is keeper Richard Gerdes weer terug bij Titan. Titan begint met een 2-0 nederlaag tegen Emmen aan de competitie maar het herpakt zich snel en staat na 9 wedstrijden op een keurige tweede plaats met 19 punten. Titan blijft punten pakken en in de winterstop is Titan in het bezit van 26 punten en al bijna veilig met alleen WVV nog boven zich. In de winterstop wordt Titan voor het eerst sinds de deelname uitgeschakeld in de 2e ronde van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi, wel wordt het toernooi van Ter Apel gewonnen. Het contract van trainer Joop Brunsting word met één jaar verlengd. Na de winterstop is het gedaan met de zegereeks van Titan en komt de klad er goed in. Uit de resterende wedstrijden pakt Titan nog maar 4 punten maar handhaaft zich wel met een zevende plaats. Ter Apel wordt de verrassende kampioen en ASVB, Hoogezand en Beilen zakken af naar de derde klasse.

Het seizoen 07/08 is het seizoen waarin Titan het 75-jarig jubileum viert en wat zou er dan leuker zijn om voor de prijzen mee te spelen. Het begint heel slecht voor de Titanen, uit de drie bekerwedstrijden wordt maar 1 punt gehaald en ook in de competitie loopt het in het begin niet. De eerste 5 wedstrijden worden verloren en het zal toch niet gebeuren dat Titan in het jubileum jaar degradeert. De zesde wedstrijd levert dan eindelijk 3 punten op, VKW wordt met 3-2 verslagen, de wedstrijd erop levert weer een verliespartij op maar de Titanen komen dan in vorm en winnen 6 wedstrijden op rij en pakken bijna ook nog de tweede periode. Wel voetbalt Titan het hele seizoen tegen degradatie maar weet zich na een super slechte start toch veilig te spelen en eindigt op een keurige zesde plaats.
In de winterstop wordt bekend gemaakt dat Titan het contract van trainer Joop Brunsting niet verlengt en dus op zoek gaat naar een nieuwe trainer. Tot verrassing van de hele voetbalwereld weet Titan Geert Aalderink terug te halen als trainer. Een trainer waar half noord Nederland achter aan zat. Ook doet Titan het dit jaar uitstekend tijdens het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en behaalt het wederom de grote finale zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Tijdens de grote finale begint Titan super door Dalen met 3-1 te verslaan maar in de volgende wedstrijd is HHC uit Hardenberg te sterk en speelt Titan om plaats 3 en 4 tegen HZVV. Titan behaalt een verdienstelijke vierde plaats. In Ter Apel eindigt Titan als zesde.

Seizoen 2008/2009
Titan komt dit seizoen uit in de tweede en staat onder leiding van de terug gekeerde Geert aalderink.
De verwachtingen zijn hoog en als dan ook nog in de voorbereiding het toernooi bij SVBO word gewonnen word er veel van de ploeg verwacht. De start is echter vals bij CEC krijt Titan met 4-1 een beste tik om de oren het herstel daarna mag er zijn met als klapper een 16-0 overwinning op wvv. Door deze overwinning pakt Titan op doelsaldo de eerste periode en blijft de gehele competitie meedoen om de bovenste plaatsen. Titan pakt in de 18 speelronde de koppositie en staat deze niet meer af. In de thuiswedstrijd tegen velocitas werd er met 6-2 gewonnen en daardoor was Titan niet meer in te halen voor de concurrentie. Tijdens de winterstop bereikte Titan de finale dag van het protosweering zaalvoetbalteornooi.

Seizoen 2009/2010
Na de promotie van het afgelopen seizoen naar de eerste klasse staat ook nu Geert Aalderink voor de groep. Dat de eerste klasse toch iets anders is dan de tweede klasse daar komt Titan snel achter. Het staat het hele seizoen op een degradatie plaats en weet zich ook niet te handhaven. Dieptepunt van het seizoen was de 10-3 nederlaag bij msc. Tijdens het protos weering zaalvoetbaltoernooi werd ditmaal de halve finale gehaald.

Vv Titan kampioen 2e klasse, 2009

Op 19 april 2009 werd vv Titan kampioen van de 2e klasse. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Velocitas.
De Nieuw-Weerdingers waren er in grote getallen voor uitgelopen. De zon scheen uitbundig, voor de kinderen was er een heus springkasteel opgeblazen en de doelpunten vielen als appels van de boom.

Hier zie je de trailer van de 70 minuten durende dvd van de kampioensdag.

vv Titan kampioen 2e klasse, 2009

TITAN kampioen !!!

Na een enerverende wedstrijd wist Titan het kampioenschap van de tweede klasse L binnen te halen.

Na het laatste fluitsignaal van de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Velocitas kon het feestgedruis losbarsten.